ΤΟ ΕΒΟΟΚ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

αυτοέκδοση βιβλίου
αυτοέκδοση bookoo
ΘΕ αυτοέκδοση βιβλίου
eshop αυτοέκδοσης

Χρήστος Βουδούρης

Ο Χρήστος Βουδούρης σπούδασε φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Τίμπινγκεν της Γερμανίας και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βιέννης στην Αυστρία. Το θέμα της πρώτης πτυχιακής του εργασίας ήταν «Η πράξις ως ο τρόπος για να γνωρίσει κανείς τον Θεό, στο έργο του Αγίου Αυγουστίνου Confessiones (Εξομολογήσεις)», και της δεύτερης «Η ανθρώπινη αθλιότητα και η απελευθέρωση της συνείδησης, σε ένα Ταλμούδ με θέμα το έθιμο του πρόσφορου και του Άρτου στην εβραϊκή θρησκευτική παράδοση». To μεταπτυχιακό του, στο οποίο βασίζεται το παρόν βιβλίο, είχε τίτλο «Die Verwandlung des Subjekts bei Foucault und Castaneda» [Η μεταμόρφωση του υποκειμένου στον Φουκώ και στον Καστανέντα].
Άλλα έργα του:
«Η ανατροπή της σκέψης στο ασύλληπτο, ή ανατρέποντας τη σκέψη του Χάιντεγκερ στο έργο του Τι είναι Μεταφυσική» (στα ελληνικά, δωρεάν στο www.περασμα.gr).
Χάιντεγκερ, Τι είναι σκέψη, το ξανακερδισμένο μυστήριο της σκέψης.
Χάιντεγκερ, Περί της (αλήθειας της) ουσίας της αλήθειας στον Πλάτωνα.
Χάιντεγκερ, Μεταφυσική Θ΄. Περί της κίνησης των όντων στον Αριστοτέλη.
Ο αναγνώστης ως μάρτυρας της προσωπικής του ιστορίας, Εγχειρίδιο για την τέχνη της ζωής (δοκίμιο, στα ελληνικά, εκδ. Μη Πράξις).
Οδυσσέας, Ταξίδι στην απέραντη θάλασσα της συνείδησης (ποίηση, εκδ. Σαιξπηρικόν)
Παρμενίδης, Η γέννηση της λογικής – Η επιτομή της αφαίρεσης.
(Η πλειονότητα των έργων είναι αναρτημένη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.amazon.de)
Eπίσης, είναι ιδρυτής του εργαστηρίου εφαρμοσμένης, πρακτικής Φιλοσοφίας «Κλινική Φιλοσοφία», klinikifilosofia.com, καθώς και εμπνευστής και συνδιοργανωτής διεθνούς φιλοσοφικού συμποσίου που γίνεται κάθε δεύτερο έτος στο νησί της Σαμοθράκης.

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ / ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ1 - 2 ΑΠΟ2 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΑ :
Παρμενίδης Το Μαύρο Τετράδιο Η γέννηση της Λογικής, Η Επιτομή της Αφαίρεσης Χρήστος Βουδούρης

Το βιβλίο αυτό είναι το πρώτο της σειράς.
Ας θέσουμε κατ’ αρχήν το ερώτημα: […] γιατί το κάνουμε αυτό; Δηλαδή γιατί κάνουμε Φιλοσοφία; Το κάνουμε για χάρη της γνώσης. Ποια γνώση είναι αυτή; Κάθε γνώση. Και κυρίως την υψηλότερη, τη γνώση σχετικά με την εμπειρία της ύπαρξης του Θεού, Πνεύματος, ή της πηγής κάθε γνώσης και ζωής. Ας μη ξεχνάμε ότι την εποχή του Παρμενίδη δεν ήμασταν εκείνοι οι απλοί πιστοί χριστιανοί που γίναμε μετά. Αναζητούμε τη σιγουριά και τη βεβαιότητα, θέλαμε να τα βιώσουμε όλα, να τα μάθουμε όλα και ξέραμε επίσης ότι την υψηλότερη γνώση την κάναμε μέσα απ’ την εμπειρία με όλο μας το Είναι να συμμετέχει στη διαδικασία, δηλαδή με το πνεύμα μας, τη σκέψη, το σώμα και το αίσθημα. Ακόμα δεν ήταν αποτέλεσμα επαγωγών και παραγωγών. Δεν υπήρχε ακόμα τότε κανένας νους και καμιά Λογική. Απ’ την άλλη και συγχρόνως δεν ήμασταν τόσο συντηρητικοί όσο τώρα, κάτι που σημαίνει ότι ήμασταν ανοιχτοί και διατεθειμένοι να κάνουμε τα πάντα, να τα δοκιμάσουμε όλα όσα θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν στο δρόμο μας να γνωρίσουμε το Πνεύμα. Το σημαντικότερο, ότι όλο αυτό ήταν μάλλον μια καθαρή υπόθεση επιβίωσης. Εννοώ ότι η άμεση γνώση, η άμεση, γρήγορη λύση ήταν τότε όπως ακριβώς και τώρα σημαντική για τη ζωή του ανθρώπου. Η διαφορά μεταξύ των δύο εποχών είναι, ότι εμείς σήμερα δεν το σκεφτόμαστε καν ότι είμαστε θνητοί και ότι όλα όσα επιχειρούμε προς την κατεύθυνση της γνώσης είναι σημαντικά για την επιβίωση μας.

14.99 €
Ανατροπή της σκέψης στο ασύληπτο Ανατροπή της σκέψης του Heidegger στο "Τι είναι Μεταφυσική" Χρήστος Βουδούρης

Ας μιλήσουμε για λίγο με τον τρόπο που μιλά ο Χάιντεγκερ. Η Σκέψη του Χάιντεγκερ είναι σκέψη της Φιλοσοφίας. Αυτό σημαίνει απ τη μια ότι ανήκει στη Φιλοσοφία και απ την άλλη ότι η Φιλοσοφία σκέπτεται εν γένει και στην περίπτωσή μας σκέπτεται όπως το κάνει ο Χάιντεγκερ. Επειδή στο παρόν έργο ο Χάιντεγκερ θέτει ένα ερώτημα που ανήκει στη Μεταφυσική, και ενώ ακόμη εκείνος πιστεύει, ότι απαντώντας την θα απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα της Μεταφυσικής περί της ολότητας των όντων, αυτό σημαίνει ότι ανατρέποντας την εμείς θα ανατρέψουμε συγχρόνως την σκέψη το Χάιντεγκερ περί της Μεταφυσικής και της Φιλοσοφίας στην ολότητά της. Αν μαζί μ αυτό ανατρέψουμε και την Μεταφυσική και τη Φιλοσοφία στην ολότητά τους τόσο το χειρότερο για αυτές.

9.99 €

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα