ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (18)

 1. Επειδή έχετε απόλυτο έλεγχο του έργου σας, τόσο στο κείμενο όσο και στη διανομή.
 2. Επειδή διατηρείτε τα πνευματικά σας δικαιώματα.
 3. Επειδή είστε ελεύθεροι να αλλάξετε ό,τι θέλετε.
 4. Επειδή μέσω του bookoo.gr είναι πολύ απλό.
 5. Επειδή θέλετε να δοκιμάσετε ένα εναλλακτικό κανάλι.
 6. Επειδή θέλετε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα ανά αντίτυπο.
 7. Επειδή μέσω του bookoo.gr έχετε περισσότερες επιλογές διανομής online απ ό,τι στους περισσότερους εκδοτικούς οίκους.
 8. Επειδή δε θέλετε να «πείσετε» κάποιον να το εκδώσει για εσάς.
 9. Επειδή δε βρήκατε εκδότη.
 10. Επειδή έχετε άσχημη εμπειρία από κάποιον εκδότη.
   

Η ομάδα του www.bookoo.gr σάς δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε το κείμενό σας σε βιβλίο και να το παραλάβετε σε όσα αντίτυπα επιθυμείτε. Επίσης, μπορείτε να το αποκτήσετε και σε ηλεκτρονική μορφή, ebook, και να το πουλήσετε στα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία του κόσμου. Αν έχετε ήδη έτοιμο το ηλεκτρονικό σας βιβλίο σε μορφή epub, τότε μπορούμε να το αναρτήσουμε για εσάς προς πώληση στο iTunes, Kobo, αλλά και στο bookoo.gr/eshop.

Ακολουθήστε τα βήματα που ξεκινούν εδώ http://www.bookoo.gr/book-tool/create για να κάνετε το συγγραφικό σας όνειρο πραγματικότητα.

Ναι. Δημιουργήσαμε το www.bookoo.gr με γνώμονα τις ανάγκες κάθε συγγραφέα. Στο http://www.bookoo.gr/services μπορείτε να επιλέξετε την υπηρεσία που θεωρείτε πως χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε το βιβλίο σας.

Παρέχουμε τέσσερις επιλογές επιμέλειας, εικονογράφηση παιδικού βιβλίου, δημιουργία εξωφύλλου αναλόγως του κοινού που θέλετε να προσεγγίσετε με το βιβλίο σας, τη δημιουργία και μεταπώληση του ηλεκτρονικού σας βιβλίου –ebook–, την παροχή ISBN και την εκτύπωση του βιβλίου σας στον αριθμό τεμαχίων που θα ορίσετε. 

Έχετε τη δυνατότητα να φτιάξετε το βιβλίο σας και σε έντυπη και σε ηλεκτρονική μορφή – ebook.

Στο πρώτο βήμα της δημιουργίας του βιβλίου http://www.bookoo.gr/book-tool/create θα επιλέξετε ΕΝΤΥΠΟ & E-BOOK και, κατόπιν, θα ακολουθήσετε τα επόμενα βήματα για να αποκτήσετε το έργο σας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Δεν υπάρχει περιορισμός στην εκτύπωση αντιτύπων. Η παράδοση των βιβλίων γίνεται είτε με αποστολή μέσω μεταφορικής εταιρείας είτε με παραλαβή από τις αποθήκες μας, ανάλογα με την επιλογή που θα κάνετε στο βήμα ολοκλήρωσης της παραγγελίας.

Στο www.bookoo.gr υπάρχει υπηρεσία αγοράς ebook, χωρίς προαπαιτούμενη εκτύπωση. Στο πρώτο βήμα της δημιουργίας του βιβλίου http://www.bookoo.gr/book-tool/create θα επιλέξετε E-BOOK και θα καταχωρίσετε ό,τι ζητείται στα επόμενα βήματα.

Η σωστή σελιδοποιήση του κειμένου σας γίνεται αν έχετε αγοράσει και τις δύο παρακάτω υπηρεσίες επιμέλειας :

 1.  Λογοτεχνική, Φιλολογική και Γλωσσική επιμέλεια έκδοσης
 2.  Δημιουργική επιμέλεια έκδοσης 

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, συμπεριλαμβάνεται σελιδοποίηση χωρίς παρεμβάσεις βάσει του κειμένου που μας έχετε στείλει. 

Εκτός από δημιουργία ebook εμείς στο www.bookoo.gr αναλαμβάνουμε και την πώλησή του στα μεγαλύτερα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία του κόσμου. Εφόσον επιλέξετε την υπηρεσία «Πώληση σε ελληνικά και διεθνή διαδικτυακά βιβλιοπωλεία», το ebook που δημιουργήσατε θα διανεμηθεί στο iTunes, στο kobo.com και, φυσικά, στο bookoo.gr/eshop
Η λιανική τιμή πώλησης του έργου σας είναι αποκλειστικά δική σας απόφαση. Λόγω της συγκεκριμένης μορφής τιμών που προκαθορίζουν τα κανάλια διανομής iTunes & Kobo η λιανική τιμή που θα καθορίσετε πρέπει να τελειώνει σε .99 ευρώ π.χ. 1.99, 4.99, 22.99 κτλ.

Μπορείτε να πουλήσετε το βιβλίο σας σε έντυπη μορφή και σε ηλεκτρονική (epub).
Αν το κείμενό σας είναι σε αρχείο Word (.doc), το Bookoo αναλαμβάνει τη μετατροπή και τη διάθεση προς πώληση στην τιμή που θα μας υποδείξετε.
Κάντε κλικ στις ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ επάνω δεξιά στην αρχική σελίδα και επιλέξτε εκείνη που επιθυμείτε.

Εφόσον επιλέξετε την πώληση σε διαδικτυακά βιβλιοπωλεία, το ebook σας μπορεί να προστατευτεί κατά την αγορά και εγκατάστασή του αν συμπληρώσετε το πεδίο DRM στο βήμα 8 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.

Μόνο ο πελάτης που αγοράζει το ηλεκτρονικό βιβλίο σας μπορεί να το διαβάσει, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να το διαμοιράσει.

Στην περίπτωση που σκοπεύετε να το διανείμετε ελεύθερα, δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο DRM.

Σημείωση: Οτιδήποτε βρίσκεται στο διαδίκτυο μπορεί να γίνει αντικείμενο πειρατείας, χωρίς αυτό να είναι το μόνο κριτήριο. Έχουμε δει και έντυπα βιβλία να έχουν σκαναριστεί και να βρίσκονται στο διαδίκτυο, παρόλο που ποτέ δε δημιουργήθηκε η αντίστοιχη επίσημη ηλεκτρονική έκδοση. Γενικά πάντως, και σύμφωνα με την εμπειρία μας, οι Αρχές ανταποκρίνονται και οι παραβάτες εντοπίζονται. 

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που έχουμε οι ελληνικοί χαρακτήρες δεν υποστηρίζονται από το site της Amazon. Συνεπώς το ebook σας δε θα πωλείται στο www.amazon.com ή στο Kindle.
Αναλόγως των επιλογών σας, όμως, μπορεί να πουληθεί στο iTunes, Kobo, bookoo.gr και σε άλλα ελληνικά διαδικτυακά βιβλιοπωλεία με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Αν φτάσατε στο βήμα «ΕΞΩΦΥΛΛΟ» ή στο βήμα «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ» και αποφασίσατε να αλλάξετε κάτι στον τίτλο, στο όνομα του συγραφέα ή στο εξώφυλλο, αλλά δε βλέπετε την αλλαγή αυτή στο βήμα ολοκλήρωσης, τότε πρέπει να πάτε στο βήμα «ΕΞΩΦΥΛΛΟ» και να πατήσετε «ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ».


Μόνο έτσι θα εμφανιστούν οι αλλαγές σας στο βήμα ολοκλήρωσης.

Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από την υπηρεσία που αγοράσατε. Επειδή κάθε υπηρεσία είναι μοναδική και το τελικό αποτέλεσμα διαφέρει από έργο σε έργο, δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβές διάστημα υλοποίησης. Παρ' όλα αυτά συνήθως οι υπηρεσίες μας έχουν μέση διάρκεια (για ενα κείμενο εκατό χιλιάδων λέξεων) όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι πάντα αυτή η διάρκειά τους. Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εξέλιξη της παραγγελίας σας στον λογαριασμό σας στο μενού ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ>ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΜΟΥ.
 

ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΕΥΡΕΣΗ ΤΙΤΛΟΥ

5-10 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

30-90 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ

10-60 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

5-30 ΗΜΕΡΕΣ

EBOOK

5-10 ΗΜΕΡΕΣ

ISBN

3-5 ΗΜΕΡΕΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΗ

7-15 ΗΜΕΡΕΣ


 

Μπορείτε να εκδώσετε αλλά και να πουλήσετε το βιβλίο σας μέσω των καναλιών διανομής μας στα Αγγλικά. Απαραίτητη προϋπόθεση, αν θέλετε να το πουλήσετε, είναι να επιλέξετε ΑΓΓΛΙΚΑ στην επιλογή γλώσσας.

ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ

Αν έχετε κάνει login, τότε η αποθήκευση της εν εξελίξει παραγγελίας σας γίνεται αυτόματα.
Για να την συνεχίσετε ανοίξτε το μενού που φαίνεται επάνω δεξιά με τα αρχικά γράμματα του ονόματός σας και επιλέξτε "ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥ". Εκεί θα δείτε τις εκκρεμείς παραγγελίες σας αλλά και τις αγορές σας (αν έχετε πραγματοποιήσει).

Γνωρίζουμε ό,τι έχετε αφιερώσει πολλές ώρες για να δημιουργήσετε το έργο σας και στόχος μας είναι να είστε απολύτως ικανοποιημένοι από αυτό που θα παραλάβετε, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχετε επιλέξει. Από τη στιγμή που θα παραλάβουμε το έργο σας θα είμαστε σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώνουμε για την πρόοδο του βιβλίου σας.

 • Στην περίπτωση έντυπων βιβλίων, προκειμένου να είστε σίγουροι για το αποτέλεσμα, υπάρχει η δυνατότητα να σας στείλουμε δείγμα του βιβλίου σας προτού ολοκληρωθεί η παραγωγή του, έτσι ώστε αν επιθυμείτε αλλαγές να μπορούν να γίνουν έγκαιρα. Επιλέξτε «ΔΟΚΙΜΙΟ-ΔΕΙΓΜΑ ΕΝΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ» στο βήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.
 • Στην περίπτωση ηλεκτρονικών βιβλίων ή υπηρεσιών, αν κατά την παραλαβή του έργου σας έχετε οποιαδήποτε απορία ή παρατήρηση, επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του μενού ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ από τον λογαριασμό σας και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι.

Συνιστούμε να κατεβάσετε το e-book μέσα σε επτά (7) ημέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Εγκατάσταση σε PC

 1. Για την εγκατάσταση σε PC απαιτείται το λογισμικό Adobe Digital Editions (ADE) που είναι διαθέσιμο δωρεάν από την Adobe εδώ.
 2. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό AdobeID ο οποίος θα ζητηθεί κατά την εγκατάσταση του ADE. Ο λογαριασμός αποτελείται από το email και το password που θα δηλώσετε στην εγγραφή.
 3. Μόλις εγκαταστήσετε το ADE, ανοίξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε Μενού Help. Στην επιλογή Authorize this computer καταχωρήστε το AdobeID που δημιουργήσατε στο βήμα 2.
  Προσοχή: Εάν δεν κάνετε Authorize το Adobe Digital Editions, θα δυσκολευτείτε να διαβάσετε τα βιβλία που αγοράσατε.
  • Όταν αγοράσετε ένα e-book, θα λάβετε ένα link στο email σας. Πατώντας το link θα ανοίξει το βιβλίο σας με το ADE.
  • Μπορείτε εναλλακτικά να μπείτε στις παραγγελίες σας, οι οποίες εμφανίζονται εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο www.bookoo.gr, και να κατεβάσετε από εκεί το e-book σας. Πατώντας το link θα ανοίξει το βιβλίο σας με το ADE.

Το ADE αποθηκεύει τα αρχεία στον υπολογιστή σας μέσα στο My Documents (Τα έγγραφά μου), στο φάκελο My Digital Editions.
Μπορείτε να βρείτε απαντήσεις για πιθανά προβλήματα εδώ και εδώ.
Στις επόμενες αγορές σας θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μόνο το βήμα 4.


Εγκατάσταση σε κινητά ή tablets

 1. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό AdobeID δηλώνοντας το email σας και ένα password κατά την εγγραφή. Ο λογαριασμός θα ζητηθεί κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής ανάγνωσης για να κάνετε Authorize.
 2. Ανάλογα με την συσκευή σας, πρέπει να κατεβάσετε μια εφαρμογή ανάγνωσης e-books η οποία θα είναι συμβατή με το Adobe DRM (π.χ. Aldiko, PocketBook, Adobe Digital Editions).
 3. Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή, ανοίξτε το Μενού “Info” (i) και επιλέξτε Accounts και Authorize καταχωρώντας το Adobe ID που δημιουργήσατε στο βήμα 1.
  Προσοχή: Εάν δεν κάνετε Authorize το Adobe Digital Editions, θα δυσκολευτείτε να διαβάσετε τα βιβλία που αγοράσατε.
  • Όταν αγοράσετε ένα e-book, θα λάβετε ένα link στο email σας. Πατήστε το link και επιλέξτε άνοιγμα με την εφαρμογή ανάγνωσης e-books που έχετε επιλέξει.
  • Μπορείτε εναλλακτικά να μπείτε στις παραγγελίες σας, οι οποίες εμφανίζονται εάν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο www.bookoo.gr, και να κατεβάσετε από εκεί το e-book σας.

Στις επόμενες αγορές σας θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μόνο το βήμα 4.

*Για συσκευές με λειτουργικό iOS: εάν επιθυμείτε να διαβάσετε τα e-books σας στην προεγκατεστημένη εφαρμογή Apple Books, θα χρειαστεί να κάνετε την αγορά σας απευθείας από το iTunes.


Εγκατάσταση σε συσκευές ανάγνωσης (e-readers);

 1. Βρείτε εάν η συσκευή σας e-reader είναι συμβατή με το Adobe Digital Editions (ADE) εδώ.
 2. Προτείνουμε να εγκαταστήσετε το ADE σε υπολογιστή. Το πρόγραμμα διατίθεται δωρεάν εδώ.
 3. Θα χρειαστεί να δημιουργήσετε έναν προσωπικό λογαριασμό AdobeID ο οποίος θα ζητηθεί κατά την εγκατάσταση του ADE. Ο λογαριασμός αποτελείται από το email και το password που θα δηλώσετε κατά την εγγραφή.
 4. Μόλις εγκαταστήσετε το ADE, ανοίξτε το πρόγραμμα και επιλέξτε Μενού Help. Στην επιλογή Authorize this computer καταχωρήστε το AdobeID που δημιουργήσατε στο βήμα 3.
 5. Όταν αγοράσετε ένα e-book, θα λάβετε ένα link στο e-mail σας. Πατώντας το link θα ανοίξει το βιβλίο σας με το Adobe Digital Editions.
  Προσοχή: Εάν δεν κάνετε Authorize το Adobe Digital Editions, θα δυσκολευτείτε να διαβάσετε τα βιβλία που αγοράσατε.
  Στις επόμενες αγορές σας θα χρειαστεί να ακολουθήσετε μόνο το βήμα 5.
 6. Για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή ανάγνωσης (e-reader) συνδέστε τη με τον υπολογιστή σας αφού πρώτα έχετε ανοίξει το Adobe Digital Editions (ADE).
  Στο Μενού Devices θα εμφανιστεί η το εικονίδιο της συσκευής σας. Κάνοντας δεξί κλικ επάνω της και επιλέγοντας Authorize Device, η εφαρμογή ζητά να γίνει πιστοποίηση (authentication) της συσκευής για να την αναγνωρίσει.
 7. Αφού κατεβάσετε τα e-books στο Adobe Digital Editions, η μεταφορά τους από το ADE στη συσκευή σας γίνεται μετακινώντας το βιβλίο από τη βιβλιοθήκη του ADE στο εικονίδιο του e-reader.

Το ADE αποθηκεύει τα αρχεία στον υπολογιστή σας μέσα στο My Documents (Τα έγγραφά μου), στο φάκελο My Digital Editions.
Μπορείτε να βρείτε απαντήσεις για πιθανά προβλήματα εδώ και εδώ.

Όχι, το αρχείο κειμένου που μας στείλατε, θα το σελιδοποιήσουμε στη διάσταση που έχετε επιλέξει να εκτυπωθεί το βιβλίο σας. Έπειτα, θα σας στείλουμε το αρχείο κειμένου και το ανάπτυγμα του εξωφύλλου για έγκριση.

Αν το εγκρίνετε θα το στείλουμε για εκτύπωση, διαφορετικά, θα μας ενημερώσετε για τις αλλαγές που θέλετε να κάνουμε και έπειτα θα το λάβετε και πάλι σε pdf για να δείτε πως θα τυπωθεί. Δεχόμαστε μέχρι πέντε αλλαγές σε ορθογραφικά, γραμματικά και συντακτικά λάθη, χωρίς επιπλέον χρέωση. 

 

αυτοέκδοση βιβλίου
αυτοέκδοση bookoo
ΘΕ αυτοέκδοση βιβλίου

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα