ΤΟ ΕΒΟΟΚ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

αυτοέκδοση βιβλίου
αυτοέκδοση bookoo
ΘΕ αυτοέκδοση βιβλίου
eshop αυτοέκδοσης

Συμεών Σολταρίδης - Μαρία Δήμου

Συμεών Σολταρίδης
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και τελείωσε το Λυκειακό τμήμα της Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης. Κατόπιν ως υπότροφος του Οικ. Πατριαρχείου φοίτησε στη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκη από την οποία αναγορεύθηκε και διδάκτορας θρησκειολογίας με εξειδίκευση στο Μουφτιακό. Εκτός από τη θητεία του στη Δημόσια Εκπαίδευση ασχολήθηκε πολλά χρόνια με τη δημοσιογραφία ως συντάκτης στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Είναι συγγραφές πολλών βιβλίων με θέμα τις ελληνο-τουρκικές σχέσεις και τις μειονότητες.

Μαρία Δήμου
Γεννήθηκε στην Κομοτηνή και τελείωσε την Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΔΠΘ. Έχει υπηρετήσει ως δασκάλα σε δημόσια αλλά και μειονοτικά σχολεία τόσο της Θράκης όσο και της Κωνσταντινούπολης

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ / ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ1 - 1 ΑΠΟ1 ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΝΑ :
Παλαιομουσουλμάνοι - Κεμαλικοί στη Δυτική Θράκη Συμεών Σολταρίδης - Μαρία Δήμου

Ο αποχαρακτηρισμός δημοσίων εγγράφων δίνει τη δυνατότητα προσέγγισης των πρωτογενών πηγών. Καθώς η Θράκη για πολλές δεκαετίες αποτέλεσε το θέατρο πολλαπλών επιδράσεων και άσκησης πολιτικών που αφορούσαν τη μειονότητα, τα έγγραφα των δεκαετιών από το 1950-1970 που αποχαρακτηρίστηκαν δίνουν τη δυνατότητα προσέγγισης της εποχής με άμεσο τρόπο. Στη μελέτη αυτή παρατίθενται αποσπάσματα καθώς και σχολιασμοί σε μια συλλογή τέτοιων εγγράφων και είναι το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης προσπάθειας με στόχο να φωτιστεί η ιστορική πραγματικότητα κι όχι να καταγγελθούν πρόσωπα και επιλογές.

0.00 €

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μάθε περισσότερα